top of page

1) Hvor mye koster det å låne en geiteflokk?

Svar: Pris på utleie av geiter er avhengig av flere ting slikt som antall dyr, transport, gjerdeløsning, vanntilgang, behov for ly, tilsyn med mer. Det vil derfor variere fra prosjekt til prosjekt. Ofte blir prisen oppgitt i pris per geit per dag. Denne prisen kan gjerne ligge rundt 50 kr per dag per geit (eks mva). Men prisen vil ofte være høyere og lavere på ulike prosjekt.

2) Hvor mange geiter trengs for å beite ned et område?

Svar: Geiter er veldig godt egnet til å spise kratt og planter. Men de må også få tid til å fordøye maten :)

Som en tommelfingerregel kan man regne en geit per mål (1000 kvm) per måned. Dette vil ofte gi god beiteeffekt. Men det er store variasjoner på ulike områder. Dersom området er overgrodd og frodig må man gjerne regne flere geiter eller lengre periode.

 

3) Spiser geitene alt?

Svar: Geitene spiser det meste av planter og ugress, men det er noen planter slikt som barlind, rhododendron m.fl som kan være giftige for geitene. Det er derfor viktig å sørge for at dyra bare har fysisk tilgang til planter som er gode for både oppdraget og geitene.

 

4) Må område ha inngjerding? 

Svar: I de fleste tilfeller er det nødvendig med inngjerding av dyra slik at man har kontroll på hvor de går. Dette kan gjøres med vanlig metallnetting gjerde, strømgjerde eller virtuelle GPS baserte gjerder. Hva som er best egnet vil være avhengig av det enkelte område og hvor nøyaktig beitinga skal være.

leiegeit profilbilde.jpg

Har du et annet spørsmål som du ikke finner her kan du også sende spørsmål her, så vil vi prøve å gi svar:

bottom of page